Minggu, 08 November 2015

Manfaat Daun Jelatang

Manfaat Daun Jelatang

Akhir-akhir ini terdapat minat yang semakin meningkat dalam herba seperti daun melukakan hati. Beberapa faktor yang seolah-olah memandu penggunaan herba dalam merawat penyakit biasa. Untuk satu, ramai yang ragu-ragu tentang pelbagai kesan sampingan yang mungkin dengan walaupun yang paling seolah-olah tidak bersalah over-the-kaunter ubat-ubatan. Kedua, ada harga yang tinggi dadah itu. Ketiga, sudah tentu, terdapat satu huger semakin meningkat di banyak untuk kehidupan yang lebih mudah dekad berlalu. Jelatang dan banyak sepupu herbanya mendapat banyak perhatian.

Kegunaan Nettle
Nettle boleh dibancuh ke dalam teh, dibuang ke dalam sup, tumis seperti bayam, diselitkan untuk mandi rendaman, yang digunakan dalam tinctures, dan banyak lagi. Anda mungkin tertanya-tanya mengapa anda perlu bersusah payah - Jelatang tidak semudah untuk datang oleh kerana bayam, sebagai contoh.

Melukakan hati berdegup daripada bayam kerana dua sebab. Satu ialah Jelatang adalah rumpai yang semakin meningkat di dalam hutan, untended. Ia hanya akan berkembang di mana tanah yang kaya dan air banyak. Anda tidak benar-benar tahu di mana bayam yang tumbuh atau bagaimana, walaupun terdapat pelekat organik pada suatu tempat. Dari segi berkembang baik dan banyak nutrien, Jelatang menang.

Sebab kedua untuk pergi dengan Jelatang adalah senarai ciri-ciri perubatan dianggap kepadanya sepanjang zaman. Sebagai contoh, ia adalah diuretik. Anda boleh mengakses tindakan diuretik oleh bru daun melukakan hati ke dalam teh atau dengan membuat sup yang mempunyai beberapa sayur-sayuran hijau untuk rasa (daun Jelatang mempunyai rasa sedikit).

Daun Jelatang juga dikenali sebagai astringen, hemostatic, dan tonik. Dalam generasi yang lalu ia adalah biasa untuk mengumpul sayur-sayuran seperti melukakan hati dan dandelion untuk minuman ke dalam tonik itu adalah pembersih darah. Seperti tonik yang baik bila-bila masa tahun ini, tetapi musim bunga adalah apabila hijau muda telah disediakan. Orang tua tahu bahawa banyak tonik yang diperlukan untuk memastikan mereka kuat dan penting.

Sesetengah herba disyorkan mengambil cabang Jelatang menampar pada bahagian tubuh badan yang mengalami sakit artritis. Saya adalah seorang ubat cukup kejam. Pendekatan yang lembut banyak untuk cuba membuat kemasukan gelen melukakan hati untuk mencurahkan ke dalam tab mandi dengan air suam. Rendam selama yang anda boleh. Tambah air panas jika perlu jika anda tinggal ejaan.

Adakah kajian Jelatang untuk mendapatkan gambaran yang lebih baik mengenai pelbagai besar kegunaan, seperti sapu kulit kepala untuk menangani keguguran rambut. Mengkajinya dan mencubanya.

Di mana untuk Cari Nettle
Jika anda tinggal di mana-mana yang tidak ditutup dengan simen dan asfalt, anda mempunyai peluang untuk mencari rasa pedih melukakan hati membesar. Ia didapati di seluruh dunia. Jika melukakan hati anda berkembang pada harta orang lain, mereka mungkin akan gembira untuk mempunyai anda menuainya. Kebanyakan orang menganggap Jelatang rumpai menjengkelkan kerana duri seperti jarum pada daun.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar